biblioteca

Carti care merita citite

In randurile urmatoare, va prezint o lista cu carti de dezvoltare personala care va pot arata o directie de urmat si care va pot face acest drum mai usor.

 

 

Carti de Dezvoltare Personala

Dale Carnegie – Cum sa-ti faci prieteni si sa devii influent

dale-carnegieCea mai bună carte scrisă de Dale Carnegie, un bestseller de peste 15 milioane de examplare vândute. O carte mai utilă ca niciodată într-o societate care nu dezvoltă încredere ca valoare fundamentală în interacţiunile interumane.

 

 

Dale Carnegie – Cum sa vorbim in public

cum-sa-vorbim-in-publicO carte despre care se vorbeşte mult prea puţin. Desigur, poate cărţile în care toţi vorbesc despre Steve Jobs sunt mai adaptate la zilele noastre, însă Dale Carnegie a scris multe chestii mai bune, dinainte să se nască mulţi dintre public speaker-ii noştri preferaţi de astăzi.

 

 

Christophe Andre, Francois Lelord – Cum sa te iubesti pe tine

Cum să te iubeşti pe tineCei doi au mai scris cărţi împreună, care au scopul să rezolve anumite probleme fundamentale pe care noi le avem cu noi înşine sau cu cei din jurul nostru. Cartea are diverse chestionare care te ajută să te evaluezi şi prezintă şi nişte idei şi soluţii terapeutice ca să începi să te iubeşti mai mult pe tine însuţi.

 

 

Eckhart Tolle – Linistea vorbeste

eckhart-tolle-linistea-vorbesteEste genul de carte pe care o reciteşti atunci când vrei să intri în stări de explorare a lucrurilor din jurul tău. Este o carte recomandată celor pasionaţi de explorarea spirituală a sinelui şi a lumii care îi înconjoară.

 

 

Eckhart Tolle – Puterea prezentului

Puterea prezentuluiEste o carte care vorbeşte despre felul în care vedem lumea noastră de zi cu zi, este o carte despre optică. Este o carte de explorare personală şi spirituală.

 

 

 

Marie Haddou – Cum sa-ti intaresti increderea in tine

Cum să-ţi întăreşti încrederea în sineO văd mai mult ca un ghid scris de o femeie psiholog către o femeie care vrea să îşi crească nivelul de încredere în sine.

 

 

 

 

Francois Lelord, Christophe Andre – Cum sa ne purtam cu personalitatile dificile

Cum să ne purtăm cu personalităţile dificileCu siguranţă avem în jurul nostru anumite persoane mai dificile, cu care însă suntem ori obligaţi să relaţionăm, ori este imperativ să facem asta pentru fac parte din cercul nostru familial sau de apropiaţi.

 

 

 

 

Florence Littauer – Personalitate Plus

Personalitate plusEste o carte care se bazeză pe teoriile temperamentale: coleric, sangvinic, melancolic şi flegmatic. Este un instrument de cunoaştere personală şi sunt date şi nişte soluţii de cum ne putem explora personalitatea.

 

 

 

Peter Collett – Cartea gesturilor: Cum putem citi gandurile oamenilor din actiunile lor

Cartea gesturilorUna dintre cele mai cunoscute cărţi despre body language. Cartea merge dincolo de doar nişte simple gesturi şi dă informaţii şi detalii din spatele anumitor gesturi aparent banale.

 

 

 

 

David Molden, Pat Hutchinson – NLP: Genial!

NLP Genial!Este o carte de introducere în NLP plină de idei, exemple, strategii şi propuneri pe care le poţi implementa în viaţa de zi cu zi.

 

 

 

Paul McKenna – O viata noua in 7 zile

O viaţă nouă în 7 zileEste o carte despre schimbare scrisă de cel mai cunoscut şi bine vândut autor britanic de non-ficţiune. Cartea vorbeşte despre mai multe lucruri care ne frământă: sănătatea fizică, bani, emoţii şi altele. Ce este interesant este faptul că include şi un CD care are rolul de a uşura schimbarea promisă.

 

 

 

Tanya Byron – Educa-ti pozitiv copilul: ofera ce vrei sa primesti

Educă-ţi copilulO carte care vrea să îţi fie de ajutor în relaţia cu copilul tău. Este o carte care te introduce idee de atitudine pozitivă şi prezintă metode prin care poţi să induci această atitudine şi copilului tău.

 

 

 

Paz Torrabadella – Inteligenta emotionala la locul de munca

Inteligenţă emoţională la locul de muncăLocul de muncă este probabil locul unde este cel mai important să aplici inteligenţa emoţională, datorită conflictelor zilnice care pot apărea, a presiunii, a relaţiilor uşor instabile sau să zicem, neconsolidate.

 

 

 

Carti de Afaceri

Peter Drucker – Despre decizie si eficacitate

Despre decizie şi eficacitateDacă nu ai auzit de Peter Drucker, probabil cel mai influent scriitor de business al tuturor timpurilor, ar fi cazul să pui mâna pe această carte şi să o citeşti din scoarţă în scoarţă.

 

 

 

Cum se formeaza liderii ca Jack Welch

Cum se formează liderii ca Jack WelchJack Welch este unul dintre cei mai mediatizaţi şi populari lideri corporatişti ai tuturor timpurilor. Viziunea lui de “pe locul 1 sau 2 în orice piaţă pe care activăm” pe care a indus-o celor de la General Electric a reprezentat subiectul de discuţii între mulţi afacerişti şi gânditori de leadership.

 

 

 

 

Robert Yeung – Reguli de networking

reguli de networking O carte de introducere în networking. Eu zic că este în regulă ca şi carte basic despre networking.

 

 

 

Harry Beckwith – Ce-si doresc clienţii nostri

Ce-şi doresc clienţii noştriEste o carte destul de bună pentru afaceri, mai bună decât indică preţul, care mi-a fost recomandată de cel mai bun prieten al meu.

 

 

 

 

 

Brigitte Arms – Marketing Local

Marketing localUn ghid basic de marketing la nivel local cu accent pus pe marketing-ul outdoor şi PR. Desigur cuprinde idei, exemple şi sfaturi de cum poţi să-ţi planifici marketing-ul.

 

 

 

 

 

Jim Collins – Excelenta in afaceri

Excelenţa în afaceriUna dintre cele mai bine vândute cărţi de afaceri din toate timpurile, Excelenţa în afaceri reprezintă o carte care vorbeşte despre care sunt principiile pe care le urmează afacerile de succes. Cartea reprezintă efortul a 5 ani de studiu şi peste 1400 de companii analizate. Într-un final au rămas doar 11 care îndeplinesc criteriile excelenţei în afaceri.

 

 

 

Chip Bell – Manageri si mentori

Manageri şi mentoriEste o lectură simplă şi bună despre diferenţa dintre manager şi mentori, care intră în detaliu, vorbind despre care ar trebui să fie rolul unui mentor în relaţia cu persoana pe care o “mentorează”.

 

 

 

John Mullins – Testarea unei idei de afaceri

Testarea unei idei de afaceriO idee de afaceri înainte de a fi lansată, ea trebuie să fie testată, pentru a putea împiedica un eventual eşec usturător şi răsunător, dar şi pentru a se asigura că anumite lucruri pe care le-ai planificat să funcţioneze la parametrii potriviţi. Este o carte potrivită pentru introducerea în antreprenoriat.

 

 

 

 

 

Zig Ziglar – Curs de vanzari

Curs de vânzăriZig Ziglar, unul dintre cei mai cunoscuţi autori de literatură motivaţională, de succes şi de vânzări, ne oferă unul dintre cele mai de bază, dar utile cursuri pe vânzări. Zig Ziglar, ca şi filosofie, merge pe aceeaşi idee ca şi Dale Carnegie: “Dacă vrei să ai succes în afaceri, trebuie să îi ajuţi pe celalţi să obţină ceea ce-şi doresc”.

 

 

 

Robert Kiyosaki – Tata Bogat, Tata sarac

Tată bogat, tată săracCea mai bună carte scrisă de Robert Kiyosaki, în care vorbeşte despre 2 părinţi care văd banii dintr-o perspectivă diferită. Este o carte ideală pentru cei care nu au participat la niciun fel de seminar de educaţie financiară.

 

 

 

Ken Blanchard, Spencer Johnshon – Manager la minut

Manager la minutO carte despre cum să obţii mai repede ce vrei de la oamenii din echipa ta.

 

 

 

Max Lansberg – Leadership

LeadershipEste una dintre cele mai simpatice şi practice cărţi de leadership pe care le-am citit până acum.

 

 

 

Stephen Kohn, Vincent O’Connel – 6 Obiceiuri ale celor mai eficienti manageri

6 obiceiuri ale celor mai eficienţi manageriEste o carte care prezintă concluziile unor studii şi experienţe personale despre cum trebuie să fii ca şî manager. Lectură de bază, cu exemple practice.

 

 

Spencer Johnson – Cine mi-a luat caşcavalul 

Cine mi-a luat caşcavalulPrintre cele mai celebre lecturi motivaţionale. Eu o consider o lectură simpatică şi utilă pentru cei care au nevoie cel mai mult de motivaţie şi entuziasm: oamenii de afaceri sau cei din câmpul muncii în general.

 

 

Stefan Murgeanu – Concediaza-ti seful!

Concediază-ţi şeful!Printre singurele cărţi scrise de autor român, pe care o şi recomand altora. Este un ghid potrivit pentru cei care vor să îşi schimbe cariera, cât şi un ghid pentru cei care încep acum.

 

 

Napoleon Hill – De la idee la bani

de la idee la baniO carte genială, cu nişte principii solide de reuşită în viaţă şi în afaceri. Carte vândută în peste 20 de milioane de exemplare.

 

 

 

 

 

Bill Bishop – Cum sa vinzi un homar 

Cum să vinzi un homarO carte excelentă pentru cei care vor să fie introduşi domeniului de marketing şi care vor să înveţe câteva lucruri interesante despre oameni. Cred că este prima carte despre marketing şi vânzări pe care am citit-o.

 

 

 

 

Jay Conrad Levinson – Marketing fara costuri

Marketing fără costuriJay Conrad Levinson este probabil eroul IMM-urilor din SUA datorită ideii de guerilla marketing, care pune accentul pe efortul depus şi isteţimea aplicării armelor de marketing şi nu pe bugetul de marketing. Practic le-a zis, “bă băieţi şi voi puteţi să faceţi bani destui, dacă vă puneţi mintea la contribuţie şi vă concentraţi pe ceea ce trebuie”.

 

 

 

Bineinteles ca acestea sunt doar cateva propuneri, pe care le puteti accepta sau nu, literatura de specialitate fiind extrem de vasta.

Lista de mai sus am gasit-o pe site-ul 1cartepesaptamana.ro si am vrut sa v-o impartasesc si voua deoarece reprezinta cateva alegeri foarte bune pentru o lectura motivationala. Aceste carti precum si multe altele, le puteti comanda online pe siteul elefant.ro.

 

Succes si spor la citit!