7 pasi coperta 3d 1

– 7 PAŞI PENTRU SCHIMBARE –

AUTOR:  CĂTĂLIN BOGDAN

INSTRUCTOR ACREDITAT INTERNATIONAL DE CATRE INSTITUTELE AAH & IPHM & CIT & CoE

 

 

Ai avut vreodată sentimentul că viaţa trece pe lângă tine şi nu poţi face nimic să opreşti asta?

Nu eşti mulţumit cu viaţa ta de până acum?

Ai probleme în a te adapta şi a te alinia la actualele cerinţe ale societăţii?

Atunci această carte îţi poate arăta ce trebuie să faci pentru a începe să-ţi schimbi viaţa şi a deveni exact aşa cum îţi doreşti.

Prin doar 7 paşi simpli şi uşor de urmat, îţi poţi schimba viaţa în totalitate, iar tu te vei transforma din răţuşca cea urâtă în strălucitoarea lebădă care atrage toate privirile.

Urmează cu seriozitate paşii prezentaţi, iar la sfârşitul cărţii privind înapoi vei putea observa singur diferenţa dintre unde ai fost şi unde ai ajuns.

 

Cuprins:

Introducere
Pasul 1: Afla cine esti si care sunt valorile tale
Pasul 2: Asuma-ti responsabilitatea
Pasul 3: Identifica convingerile limitative apoi reformuleaza
Pasul 4: Stabilește-ti ținta (ce vrei sa realizezi)
Pasul 5: Sporeste-ti puterea de concentrare
Pasul 6: Iubeste-te si cauta optimismul din jurul tau
Pasul 7: Mediteaza
Pasul expertului: Fara regrete …

FRAGMENTE DIN CARTE:

 

Cheia fericirii este să fi mulţumit de tine şi de ce faci. Orice altceva, bani, proprietăţi, faima, sunt de fapt nesemnificative. Mulţi oameni atunci când sunt întrebaţi ce i-ar face fericiţi, sunt tentaţi să răspundă în termeni ca bani, notorietate sau alte posesiuni fizice exterioare lor. De regulă vor enumera lucrurile care îi fac nefericiţi, în speranţa că având acele lucruri vor deveni automat fericiţi. Nu este aşa, iar dovada o stau oamenii de afaceri care se tratează curent la psiholog, sau chiar actorii celebrii de la Hollywood. Dacă nici actorii de la Hollywood nu au bani, faimă şi proprietăţi, toate acestea cumulate, atunci nu ştiu cine mai are… Şi cu toate acestea, mulţi dintre ei de fapt NU sunt fericiţi.

[…]

Aceasta „mulțumire de sine” este totuşi o sabie cu două tăişuri: dacă una dintre variante este de a te accepta aşa cum eşti şi a accepta care-ţi sunt limitele superioare, acelaşi lucru se poate întâmpla şi atunci când ne raportăm la limitele inferioare. Există chiar un curent ideologic care statuează faptul că „eşti perfect aşa cum eşti”, iar acest lucru poate duce la o frânare a dezvoltării personale dacă nu este bine înţeles conceptul. Da, eşti perfect aşa cum eşti, dar la nivel spiritual de potenţial latent, iar acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să faci nimic de acum cu tine ci doar să cazi într-o admiraţie narcisistă faţă de propria persoană, doar pentru că ai potenţial. De la potenţial la realizare este o cale atât de lungă… Şi un pui de leu este perfect având potenţialul de a fi cel mai mare vânător din savană, dar cu toate acestea mesele lui depind în totalitate de hrană vânată de leoaica mama. De la puiul neexperimentat până la viitorul vânător feroce exista o etapă de transformare care face potenţialul posibil. Atenţie deci să nu cădeţi pe panta admiraţiei de sine care duce la inacţiune şi pasivitate faţă de tot ce este în jurul vostru. Viaţa este despre evoluţie, despre depăşirea limitelor şi atingerea potenţialului, iar acest lucru înseamnă până la urmă să îţi asumi responsabilitatea pentru viaţa ta, pentru ceea ce eşti şi ceea ce îţi doreşti să fi.

[…]

Bineînţeles că îţi doreşti tot ce este mai bun în viaţa ta, asta îţi doresc şi eu, dar tot ce te rog în acest moment este să revezi încă o dată acea listă de valori şi să încerci să anticipezi în ce măsură valorile tale vor intra în conflict unele cu altele în viitor. Crede-mă că acum este momentul să faci asta, nu mai târziu. Sunt sigur că nu vrei să porneşti pe un drum doar pentru a constata la jumătatea lui ca de fapt pe parcurs ţi-ai neglijat sau chiar ţi-ai încălcat o grămadă de alte valori secundare şi că acum ai un conflict interior greu de rezolvat.

Acum este momentul să vezi tot parcursul drumului tău, să vizualizezi şi să anticipezi totul, de la început până la final, cu toate implicaţiile aferente. Este momentul să-ţi faci planul de acţiune şi să vizualizezi toate plusurile şi minusurile lui.

Este mai bine să analizezi situaţia în acest moment, cât încă nu ai depus efort în a merge într-o direcţie, decât să constaţi la jumătatea drumului ca de fapt te îndrepţi într-o direcţie diferită de ceea ce vroiai iniţial.

[…]

Dacă înainte conta părerea celorlalţi despre mine, acum acest lucru nu mai contează aproape deloc. Am înţeles că nu pot să-mi trăiesc viaţa încercând să-i mulţumesc pe ceilalţi în detrimentul meu şi că eu sunt singurul responsabil pentru fericirea sau nefericirea mea. Şi aproximativ în aceeaşi perioadă am mai înţeles ceva: eu sunt persoana nr 1 din viaţa mea. Şi spun acest lucru fără a fi egoist. Nu înseamnă că trebuie să ignor viaţa celorlalte persoane, dar nu înseamnă nici că trebuie să fac lucruri doar pentru a-i fi bine unei alte persoane şi astfel să mă neglijez pe mine.

 

Am învăţat ceva ce înainte nu ştiam: să spun NU. Este foarte important în viaţa să înveţi să spui nu atunci când vrei să faci asta, este unul dintre primii paşi pe calea schimbării vieţii tale.

 

Am vorbim mult despre regretele personale, dar hai să vă dau lista iniţială de regrete care pe mine m-a motivat atât de mult în procesul de schimbare a vieţii mele. Voi împărţi acum cu voi morcovul apetisant care pe mine m-a făcut (şi încă mă mai face) să merg mai departe în fiecare zi, zi după zi, săptămână după săptămână, lună după lună, an după an.

 

 

https://www.evolutiespirituala.ro/lansare-carte-7-pasi-pentru-schimbare/?feed_id=61568&_unique_id=6490029ccfb47