Providing Incentives

Am văzut un articol răspândit febril pe Facebook:

Masonii controlează numărul populației cu ajutorul unui potentiator de aroma! WoW! Tare informatia asta, nu? :)

Bineînțeles ca un astfel de titlu te determina sa vezi despre ce este vorba si care este ultima dezvăluire in materie de masonerie, teoria conspirației, control mental etc.

Voi va dați seama in ce lume trăim? Sincer, in exact momentul asta, nu mă îngrijorează masonii care folosesc glutamatul monosodic pentru a „controla numărul populației” ci semenii mei care distribuie febril si îngrijorați, informații de felul acesta!

Daca ar fi sa controleze numărul populației prin glutamatul monosodic, atunci efectul lui nu este acela scontat despre care se spune in articol (obezitate, dependenta, afecțiuni gastrointestinale, cardiace) ci ceva mult mai rău si mai insidios de atât: prostirea populației (am încercat sa ascund termenul asta in fel si chip sa nu sune atât de dur, dar asta este adevărul indiferent cat am încerca sa-l cosmetizam) sau mai elegant spus, scaderea IQ-ului general pana la un nivel cat mai jos.

 

In caz ca nu știați, daca va uitați in partea de sus a ecranului veți vedea ca va aflați pe un site care se ocupa de dezvoltare spirituala. Veți spune poate, „Si cum vine asta sa te ocupi de dezvoltare spirituala, de Spirit si sa fi dur cu semenii tai?

Răspunsul la aceasta întrebare ni-l da tocmai Nicolae Steinhardt in mai multe rânduri. Voi folosi doar doua citate care spun foarte multe despre ce ar trebui sa facem in viată si cum ar trebui sa fim:

Dumnezeu, intre altele, ne-a poruncit sa fim înțelepți” si preferatul meu, „Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim prosti. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți”.

Apoi, daca nici N. Steinhardt nu era dezvoltat spiritual, nu știu cine altcineva mai era. Deci înainte de a înghiți nemestecat orice informatie vedeți in fata, nu ar strica sa faceți o scurta, dar foarte scurta analiza a informației respective.

citat

Nu spun ca elementul acela alimentar este inofensiv sau sănătos, dar serios acum, dintre toate metodele din lume, având toata puterea in mana si toate pârghiile posibile si imposibile, ei s-au gândit sa decimeze populația folosind un aditiv alimentar? Wow! :D

Dar sa vedem unde se găsește inamicul, agentul declanșator. Potrivit siteului in cauza, aditivul E621 se găsește in:

  1. drojdie autolizata
  2. caseinat de calciu (in caz ca nu stiti ce este asta, aflati ca este o proteina pe care o consuma mai ales culturistii pentru marirea masei musculare)
  3. gelatina
  4. proteine hidrolizate
  5. caseinat de sodiu (la fel, tot proteine pentru muschiulosi)
  6. extract de drojdie

 

Ok, sa trag linie si sa vad ce iese: drojdie, gelatina si proteine pe care le folosesc culturistii pentru mărirea masei musculare. Deci așa ni se pregătește extincția? Otrăvind culturiștii prin proteinele pe care le iau, sau câteva alimente care nici nu sunt atât de folosite pe scara larga? Bine, vor spune unii, dar drojdia se folosește la fabricarea pâinii. Corect, dar majoritatea tarilor străine nu folosesc atât de multa pâine la masa câtă folosim noi romanii, deci ar fi cel mult un efect „local” de extincție, nicidecum mondial cum este prezentat in articol. Ar mai fi fost o varianta daca știrea era prezentata pe un site de specialitate, cu profil sportiv sau ceva asemănător, dar nu – știrea era apărută pe un site bine-cunoscut de mistere, conspirații etc.

In fine, dupa cativa ani de incercari m-am convins de faptul ca este aproape inutil sa faci pe cineva sa gandeasca mai mult decat este pregatit in acel moment al vietii lui, asa ca nu o sa incerc sa conving pe nimeni. Poate doar pe cei care au depasit o anumita etapa de sa spunem… naivitate. Acelora dintre voi ma adresez. Dar sunt la fel de bineveniti si ceilalti care vor sa inceapa de acum sa aibă azi un gand in plus fata de ziua de ieri si maine unul mai mult decat astazi.

 

Numai bine va doresc!

Articol scris de Catalin Bogdan

Puteti distribui acest articol pe retelele de socializare. Preluarea acestuia pe alte siteuri se face doar cu acordul scris al autorului.