images1

Parul, O extensie a sistemului nervos
,,De ce să nu ne tundem părul?

 

[contextly_auto_sidebar id=”boX17Y4it4REVNPPsw9jr6W7kl8acqlq”]

 

Moda părului nostru ar putea fi doar un trend, dar dacă vom cerceta, vom afla că singuri ne-am privat de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea umană.

Luați în considerare posibilitatea ca părul de pe capul vostru să poate face mai mult pentru voi decât doar să vă ajute să arătați bine. Omul e singura creatură la care părul crește mai lung pe cap, spre vârsta adultă. Lăsat netăiat, părul crește până la o anumită lungime și apoi se oprește de la sine la lungimea corectă pentru fiecare. Părul este un dar uimitor de la natură, poate să ajute la ridicarea energiei Kundalini (forța de viață creatoare), care crește vitalitatea, intuiția și liniștea.

Tăierea Părului

Cu mult timp în urmă, oameni multor culturi nu-și tăiau părul, considerandu-l o parte din ființa lor întreagă. Nu existau saloane de hairstyling. De obicei, când oamenii erau cuceriți sau luați ca sclavi, părul lor era tăiat ca semn recunoscut al sclaviei. Tăierea părului a fost aplicată ca pedeapsă sau ca modalitate de a scădea puterii celor înrobiți.

Oasele frunții sunt poroase și au funcția de a transmite lumina spre glanda pineală, care influețează activitatea creierului, tiroida și hormonii sexuali. Tăierea bretonului, care acoperă fruntea, împiedică acest proces. Când Genghis Khan a cucerit China, el îi considera pe Chinezi ca fiind foarte înțelepți, oameni inteligenți care n-ar fi permis să se lase subjugați. Prin urmare, a cerut tuturor femeilor din țară să-și taie părul și bretonul, pentru că știa că acest lucru va servi pentru a le menține timide și mai ușor de controlat.

Pe măsură ce triburi sau societăți întregi au fost cucerite, tăierea părului a devenit atât de răspândită încât peste câteva generații importanța părului s-a pierdut, iar coafurile și moda s-au dezvoltat.

Știința părului a fost una dintre primele învățături oferite de Yogi Bhajan, când a venit în America.

“Când părul de pe cap este lăsat să ajungă la lungimea sa completă, matură, atunci fosforul, calciul și vitamina D sunt toate produse, intră în fluidul limfatic și chiar în lichidul cefalorahidian prin cele două conducte din partea de sus a creierului. Această schimbare ionică creează o memorie mai eficientă și duce la o mai mare energie fizică, la o rezistență îmbunătățită și la răbdare. “

Yogi Bhajan a explicat că, dacă alegi să-ți tai părul, tu nu pierzi numai acel plus de energie și hrană, dar corpul tău trebuie apoi să ofere o cantitate mai mare de energie vitală și de nutrienți pentru a continua re-creșterea părului lipsă.

În plus, firele de păr sunt antene care se adună și transmit energia soarelui – sau prana – către lobii frontali – acea parte a creierului folosită pentru meditație și vizualizare. Aceste antene acționează în calitate de conductori pentru a vă aduce cantități mai mari de energie subtilă, cosmică. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima tăierea părului pentru formarea de noi antene la capetele firelor de păr.

Îngrijirea Părului – Kundalini

În India, un Rishi este cunoscut ca un înțelept care în timpul zilei își bobineză/răsucește părul până în creștetul capului, pentru a-și energiza celulele creierului, apoi, pe timp de noapte, îl piaptănă în jos. Un “nod Rishi” energizează câmpul magnetic (aura) și stimulează glanda pineală din centrul creierului.

“Activarea pinealei conduce la o secreție sporită a acesteia, care este esențială pentru dezvoltarea unoi funcții intelectuale mai înalte, precum și pentru o percepție spirituală mai mare.” Yogi Bhajan

În timpul zilei, părul absoarbe energia solară, iar pe timp de noapte absoarbe energia lunară. Păstrarea părului în sus în timpul zilei și apoi în jos în timpul nopții ajută acest proces. Împletirea părului pe timp de noapte ajută la echilibrarea câmpului nostru electromagnetic în afara zilei.

Fire de păr cu vârful despicat

Dezlegarea și eliberarea părului poate să ducă la despicarea vârfurilor. În loc să tundeți și să vă pierdeți “antenele”, Yogi Bhajan recomandă ca peste noapte să aplicați o cantitate mică de ulei de migdale, astfel încât acesta să poată fi absorbit înainte de a-l spăla în dimineața următoare.

Păstrarea pe timpul zilei a părului răsucit/bobinat peste creștetul capului/chakra coroanei și protejarea cu o acoperitoare vă ajută la vindecarea “antenelor”. Dacă aveți părul lung, vedeți dacă experiența voastră este diferită atunci când acesta este curat și încolăcit pe coroană sau lăsat jos și liber.

Părul umed

Yogi Bhajan a explicat că își usucă părul înainte de a-l ridica în sus spre de a evita o durere de cap. Când îți ridici părul ud sus pe cap, când se usucă, acesta va tinde să se micșoreze și să se strângă un pic, putând chiar să se rupă. O idee bună este ca ocazional să vă faceți timp să stați la soare și să permiteți părului curat/umed să se usuce în mod natural, ca un tot unitar.

Tagore a spus “Când am înțeles Unitatea a tot ce Este, mi-am aruncat trusa de bărbierit în ocean . Am renunțat la ego-ul meu și m-am predat naturii. Am vrut să trăiesc în forma pe care mi-a dat-o Creatorul meu. “

Când oamenii permit părului să crească, ei spun bun venit maturității, responsabilității de a fi complet dezvoltat și total puternic. Acesta este motivul pentru care veți găsi har și calm într-o persoană cu părul netăiat de la naștere, dacă acest păr a fost păstrat bine. Creatorul are un motiv clar pentru care ne-a dăruit părul.

Se spune că atunci când veți permite părului să crească în toată lungimea sa și îl bobinați pe creștetul capului, energia soarelui – forța pranică a vieții – este atrasă în jos pe coloana vertebrală. Pentru a echilibra această mișcare în jos, energia vieții Kundalini se ridică în sus.

Iată cuvintele lui Yogi Bhajan: “Părul vostru nu este acolo din greșeală. El are un scop bine definit, pe care cei sfinți îl vor descoperi, iar alți oameni vor râde. “

Părul este o extensie a Sistemului Nervos. De ce indienii au părul lung.

Cultura noastră îi face pe oameni să creadă că stilul părului este o chestiune de preferință personală, că stilul părului este o chestiune de modă și/sau de confort și că modul în care oamenii își poartă părul este pur și simplu o problemă de cosmetică!

Cu toate acestea, în perioada Războiului din Vietnam s-au descoperit informații complet diferite despre utilitatea părului, informații atent ascunse publicului. La începutul anilor ’90, Sally (nume schimbat pentru a-i proteja intimitatea) era căsătorită cu un psiholog autorizat de la spitalul Medical VA. Acolo,soțul ei a lucrat cu veterani de război care sufereau de Post Traumatic Stres. Cei mai mulți dintre ei serviseră în Vietnam.

Sally a mărturisit: “Imi amintesc foarte clar o seară când soțul meu a venit acasă, în apartamentul nostru de pe Circle Doctor ‘s, având în mâini un dosar oficial gros. În interior erau sute de pagini ale unor studii comandate de guvern. El era șocat de conținut. Ceea ce a citit în aceste documente i-a schimbat complet viața. Din acel moment, soțul meu – conservator de altfel – și-a lăsat părul și barba să crească, apoi nu le-a mai tuns. VA Medical Center i-a permis să facă asta, iar alți colegi, la fel de conservatori, i-au urmat exemplul. Pe măsură ce am citit documentele, am aflat de ce.

Se pare că în timpul Războiului din Vietnam, forțele speciale din departamentul de război a trimis experți sub acoperire pentru a căuta cercetași talentați în Rezervațiile indiene din America, pentru a-i folosi pe acești bărbați duri, tineri și instruiți, în misiuni din sălbăticie. Căutau mai ales bărbați cu abilități deosebite de urmărire – aproape supranaturale.

Înainte de a fi angajați, acești oameni, atent selecționați, au fost antrenați intens să devină experți în urmărire și supraviețuire. Cu ademenirile obișnuite, cu fraze netede și testate, folosite pentru înscrierea noilor recruți, unii dintre acești cercetași indieni au fost apoi înrolați. Odată înscriși, s-a întâmplat un lucru uimitor. Indiferent de talentele și abilitățile pe care le-au avut în rezevația lor, aceste abilități păreau să dispară misterios, în timp ce recrut după recrut n-a reușit să ofere performanță, așa cum era de așteptat în domeniul lor. Urmările grave și aceste eșecuri au determinat guvernul să solicite o testare scumpă a noilor recruți și… iată ce au constatat.

Când au fost întrebați de motivele eșecului lor, recruții mai în vârstă au răspuns că atunci când au fost tunși conform regulamentelor militare, ei n-au mai putut să “simtă” inamicul, n-au mai putut să-și acceseze acel “al șaselea simț” propriu, “intuiția” nu mai era de încredere, și astfel n-au putut să “citească”’ semnalele subtile sau să-și acceseze informațiile extrasenzoriale subtile.

Institutul de testare a recrutat mai mulți cercetași indieni, le-a permis să-și păstreze părul lung și apoi i-a supus la mai multe tipuri de teste. Au testat doi oameni care primiseră același punctaj la toate testele anterioare. Unuia din cei doi i-au păstrat părul lung, iar pe celălalt l-au tuns conform modelului militar. Apoi, cei doi bărbați au reluat testele. De fiecare dată omul cu părul lung reușea să obțină un punctaj ridicat. De fiecare dată omul cu părul scurtat nu reușea la testele la care anterior obținuse punctaj mare.

Un test tipic:

Recrutul doarme afară, în pădure. Un “inamic” înarmat se apropie de omul care doarme. Bărbatul cu părul lung e trezit din somn de un puternic sentiment de pericol și scapă cu mult timp înainte ca inamicul să ajungă aproape, cu mult înainte să fi auzit vreun sunet de la inamic.

Într-o altă versiune a testului, omul cu părul lung simte apropierea și într-un fel intuiește că inamicul pregătește un atac. Își urmează al 6-lea simț și se preface că doarme – dar prinde rapid atacatorul și-l “ucide”, în timp ce acesta se apleca pentru a-l sugruma.

Același om, după ce a trecut aceste teste, precum și altele, a fost apoi tuns în model militar și a căzut constant la aceste teste, dar și la multe altele, pe care anterior le trecuse.

Guvernul a solicitat ca toți cercetașii indieni să fie scutiți de tunsoarea militară.

Explicația

Corpul mamiferelor a evoluat timp de milioane de ani. Abilitățile de supraviețuire ale oamenilor și ale animalelor par uneori aproape supranaturale. Stiința a făcut mai multe descoperiri despre abilitățile uimitoare de supraviețuire ale oamenilor și ale animalelor. Fiecare parte a corpului are o sensibilitate extrem de mare, utilă pentru supraviețuirea și bunăstarea corpului ca întreg.

Există un motiv pentru existența fiecărei părți a corpului. Părul este o extensie a sistemului nervos, ea putând fi văzută ca o exteriorizarea a nervilor, ca un tip foarte evoluat de “antene”, sau ca “antene” care transmit mari cantități de informații importante spre trunchiul cerebral, spre sistemul limbic și spre neocortex.

La oameni, nu numai că părul – inclusiv părul facial la bărbați – oferă o multitudine de informații care ajung la creier, dar părul emite de asemenea energie, aceasta fiind energia electromagnetică emisă de creier în mediul exterior. Acest lucru a fost văzut în fotografiile de tip Kirlian, atunci când o persoană a fost fotografiată cu părul lung și apoi refotografiată după ce părul i-a fost tăiat.

Când părul este tăiat, atunci sunt mult limitate primirea și transmiterea de informații de la și către mediu, încetinind mult viteza de reacție. Tăierea părului este un factor care contribuie la împuținarea informațiilor despre mediul ambient. Totodată este un factor care contribuie la insensibilitate în relațiile de toate tipurile, ba chiar și la frustrarea sexuală.

Concluzie:

În căutare de soluții pentru pericolele din lumea noastră, poate că acum este timpul să luăm în considerare faptul că multe dintre ipotezele noastre cele mai de bază despre realitate sunt greșite. E posibil ca o parte importantă a soluției să ne privească în față, în fiecare dimineață când ne vedem în oglindă!

Povestea lui Samson și a Dalilei, din Biblie, conține mult adevăr codificat. Când lui Solomon, omul cândva renumit ca invincibil, i-a tăiat Dalila părul, puternicul om a putut fi învins…,,

https://www.evolutiespirituala.ro/parul-o-extensie-a-sistemului-nervos-de-ce-sa-nu-ne-tundem-parul/?feed_id=87258&_unique_id=652a8ef563046