Imbolc Website Image.jpg.optimal

Imbolc – 2 feb

Imbolc este sarbatoarea zeitei Bridgit, zeița celtica a focului. Este și o perioadă a noilor începuturi și a purificării. Sărbătorim sezonul Imbolc prin efectuarea de rituri și ritualuri care onorează temele sfârșitului de iarnă.

Cu sute de ani în urmă, când strămoșii noștri s-au bazat pe soare ca unica lor sursă de lumină, sfârșitul iernii a fost întâmpinat cu multă sărbătoare. Deși este încă rece în februarie, de multe ori soarele strălucește puternic deasupra noastră, iar cerul este adesea clar și senin.

Simboluri Imbolc :

Un simbol tradițional al Imbolc este o flacără, deoarece Imbolc este un festival al focului. Alte simboluri sunt cele referitoare la primele semne ale primăverii. Printre acestea se numără fulgul de zăpadă, oile pentru a semnifica începutul sezonului de miei, pene de lebădă și ouă.

Copacii simbolici ai festivalului sunt rowan și salcie. Rowan reprezintă protecție și inspirație. Salcia este sacră pentru Brigid și este un copac al viselor, al emoțiilor profunde și al primăverii.

Culorile simbolice ale Imbolc sunt albul și argintul pentru puritate, verde pentru viață nouă și portocaliu și roșu pentru a reprezenta focul.

Imbolc și Bridgid este o zeiță celtică a focului, poeziei, vindecării, meșteșugăriei și nașterii. Este triplă zeiță și, sub aspectul ei de fată, în această perioadă a anului, ea reprezintă aspectul fecioară sau soră a zeiței. La Imbolc, regele Soare renaște ca bebeluș și este alăptat la sânul lui Brigid.

Născută la răsărit, în mitologia irlandeză, era fiica zeului suprem al Irlandei. A lăsat in urma sa flori oriunde a mers și a născut trei fii războinici. După multe bătălii, i-a unit pe celți care au fost incantati de compasiunea ei. Bridgid, este o zeiță care aduce speranță și ne amintește că primăvara este pe drum. Această speranță este sărbătorită prin Imbolc, festivalul dedicat ei.

 

  https://www.evolutiespirituala.ro/produs/ritual-sabat-imbolc/?feed_id=26872&_unique_id=640613550256a