3

Cum sa-ti indeplinesti dorintele si sa-ti atingi obiectivele

 

Suntem din nou la inceputul unui an si ca de obicei, ne propunem (si in acest an, la fel ca in toti ceilalti) sa realizam acele lucruri pe care le doream dar care ramaneau mereu pe locul doi, trei, sau chiar mai in spate pe lista prioritatilor. Suna cunoscut? Este momentul acela din an in care ne decidem sa luam pieptis viata si sa realizam acele lucruri pe care nu am reusit inca sa le realizam. Dar cum ai putea ca de aceasta data sa si reusesti sa indeplinesti ce ti-ai propus si nu doar sa devina o alta sarcina in agenda ta si asa destul de incarcata care din lipsa de timp este din nou amanata?

 

Pentru a-ti duce la indeplinire dorinta din noaptea de Anul Nou de exemplu, dar acest lucru se aplica in cazul oricarei alte dorinte pe care o ai, vei avea nevoie sa-ti stabilesti clar care sunt obiectivele si bineinteles… de un plan care sa te duca acolo.

 

Dacă ți-ai mai stabilit si înainte obiective, dar nu ai reușit să le atingi, s-ar putea să fi fost din cauza faptului că nu ai creat un plan specific de acțiune pentru a îndeplini acele obiective.

 

A-ți acorda timp pentru a stabili obiective este doar o parte a procesului de stabilire a obiectivelor, iar mulți oameni trec adesea cu vederea cealaltă parte, creând direct un plan! De altfel se stie ca Roma nu a fost construita intr-o singura zi, asa ca aloca-ti timp atunci cand iti stabilesti obiectivele! Si odata cu alocarea de timp suplimentar pentru acest lucru, vei vedea ca si planul devine mult mai usor de alcatuit odata ce sti exact ce vrei si unde trebuie sa ajungi.

 

Cum sa-ti indeplinesti dorintele si sa-ti atingi obiectivele

 

Fără un plan, obiectivele tale rămân incomplete. E ca și cum ai avea o destinație, dar fără o hartă. Obiectivele tale îți spun unde vrei să ajungi în viață, iar planul tău îți spune cum să ajungi acolo.

 

Un plan este pur și simplu o listă de activități programate pe care le vei face cândva în viitor. Acestea pot include activități desfășurate pe o  durata de zile, săptămâni, luni sau chiar ani, în funcție de tipul de obiectiv pe care ti l-ai stabilit.

 

Planul tau nu trebuie să fie finalizat perfect de prima dată. De obicei, vei descoperi că prima încercare de a crea un plan de realizare a unor obiective va fi vagă și incompletă. Nu-ți face griji, e ok. Planurile ar trebui să fie flexibile și, prin urmare, este posibil să fie actualizate în mod constant pe măsură ce te îndrepți spre îndeplinirea obiectivului tau principal.

 

Prin urmare, în planul tau ar trebui să creezi o serie de pași de care crezi că ai nevoie pentru a realiza acel obiectiv. Gândește-te la asta ca la prepararea unui tort. Scopul tău final este să faci o prăjitură (și să o mănânci!), iar ingredientele și lucrurile pe care le faci cu acele ingrediente urmaresc reteta (planul tău). Odată ce ai finalizat planul, ti-ai îndeplinit obiectivul.

 

Poate iti vine greu sa crezi, dar crearea unui plan este adesea trecută cu vederea și mulți oameni urmeaza o metoda care presupune scrierea obiectivelor intr0un carnet sau pe o foaie în fiecare zi, dar nu creează niciun plan pentru a ajunge acolo! Este un reminder perpetuu a unor obiective care nu vor fi niodata atinse faraa si actiona in consecinta. Doar sa-ti amintesti zilnic ce-ti doresti, dar fara a face nimic altceva pentru a ajunge acolo, este reteta sigura pentru esec si dezamagire.

Si apoi se intreaba unii de ce nu pot sa realizeze nimic din ce-si propun… Pentru ca nu fac nimic pentru a realiza acele obiective. Așa că asigură-te că îți faci timp pentru a decide unde vrei să mergi (care sunt obiectivele tale) și apoi creează un plan care să îți spună cum să ajungi acolo!

 

Cum sa-ti indeplinesti dorintele si sa-ti atingi obiectivele

 

Pe lângă planul tau, este de asemenea, o idee bună să utilizezi vizualizarea pentru a te ajuta să clarifici în mintea ta exact ceea ce doresti sa realizezi.  Acest lucru poate implica pur și simplu să te gândesti la obiectivele tale și să le imaginezi ca fiind finalizate atunci când te culci. Poti face acest lucru timp de aproximativ 10 minute (sau mai mult dacă doresti) înainte de a adormi și vei fi surprins de efectul vizualizarii în atingerea obiectivelor tale. Unul dintre principalele motive pentru care vizualizarea înainte de somn este atât de eficientă, este că oferă acces ușor la subconștientul. Permițându-vă astfel să vă programați obiectivele în minte si crescând probabilitatea de a le îndeplini.

 

Dupa ce ti-ai stabilit obiectivele si planul de actiune pentru a le realiza, depinde de tine sa-ti canalizezi eforturile si actiunile pentru a ajunge acolo unde doresti. Mult succes!

 

Karanna Academy©

 

Alte articole din categoria Spiritualitate

 

Vizitati-ne Pagina de Facebook  https://www.evolutiespirituala.ro/cum-sa-ti-indeplinesti-dorintele-si-sa-ti-atingi-obiectivele/?feed_id=73737&_unique_id=64ceb37509f97